Bayern München simpel langs Hannover 96 bij rentree Robben

4 mei 2019, 17:27   Bijgewerkt: 4 mei 2019, 17:44

Zonder zich bovenmatig in te moeten spannen, heeft Bayern München zaterdag een belangrijke stap gezet richting een nieuw kampioenschap. Hannover 96, dat onderaan staat, werd met 3-1 opzij geschoven. Arjen Robben viel in de slotfase in en maakte zijn eerste speelminuten sinds eind november. Ondertussen boekte het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst ook een gemakkelijke driepunter.

Bayern München - Hannover 96 3-1

Bayern speelde het duel vervolgens simpel uit en scoorde via invaller Franck Ribéry ook nog de 3-1. Trainer Niko Kovac liet niet alleen de Franse routinier invallen, maar gunde ook Robben zijn rentree. De Nederlander betrad het veld in de slotfase en maakte zijn eerste speelminuten sinds eind november. Zijn invalbeurt leidde tot groot applaus op de tribunes. Bayern heeft door de zege vijf punten meer dan Borussia Dortmund, dat later vandaag in actie komt tegen Werder Bremen.

Borussia Mönchengladbach - 1899 Hoffenheim 2-2

Borussia Mönchengladbach en 1899 Hoffenheim hebben elkaar zaterdag in bedwang gehouden. De concurrenten in de strijd om Europees voetbal maakten er een fraai gevecht van, dat werd afgefloten bij een 2-2 stand. Hoffenheim, dat een punt minder heeft dan Gladbach, baalt daar het meeste van. Via treffers van Pavel Kaderbek en Nadiem Amiri kwam het tweemaal op voorsprong, maar de thuisploeg had beide keren een antwoord in huis. Doelpunten van Mathias Ginter en Josip Drmic hielpen Gladbach aan een punt. Beide teams kunnen Bayer Leverkusen zondag zien passeren, als de ploeg van Peter Bosz wint van Eintracht Frankfurt.

VfL Wolfsburg - 1. FC Nürnberg 2-0

Het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst is nog volop in de race voor een Europees ticket en mocht zaterdag geen punten laten liggen tegen nummer zeventien 1. FC Nürnberg. Dat gebeurde ook niet: via doelpunten van Felix Klaus en Marcel Tisserand werd er eenvoudig met 2-0 gewonnen. Wout Weghorst stond in de basis en werd kort voor het einde uit het veld gehaald. Wolfsburg staat zesde in de Bundesliga.

Overige uitslag:

Hertha BSC - VfB Stuttgart 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen