Cardiff City derde degradant in Engeland na nieuw verlies

4 mei 2019, 20:26

Voor Cardiff City is het doek in de Premier League zaterdagavond gevallen: nadat de ploeg vorige week al verloor op bezoek bij het al gedegradeerde Fulham (1-0), ging de formatie van Neil Warnock ook in eigen huis onderuit tegen Crystal Palace (2-3). Na Juninho Bacuna degradeert ook broer Leandro Bacuna van het hoogste niveau in Engeland.

En dat is goed nieuws voor onder ander Nederlanders Davy Pröpper en Jürgen Locadia van Brighton & Hove Albion. Die ploeg was afgezakt naar de zeventiende plaats en had een voorsprong van slechts vier punten op Cardiff, dat met Fulham en Crystal Palace nog wel een relatief eenvoudig programma had. Maar vorige week werd er verloren en zaterdagavond dus ook.

Hoewel Cardiff door een zeer eigen doelpunt van Martin Kelly - die een voorzet binnenliep terwijl de keeper uitkwam - de openingstreffer van Wilfried Zaha wel ongedaan maakte, bleven de bezoekers in een meegaand gevecht sterker. Na veertig minuten vergrootte Michy Batshuayi de zorgen voor de thuisploeg, voor wie het lot door Andros Townsend werd beslecht. De middenvelder kwam twintig minuten voor tijd naar binnen en schoot heerlijk raak via de binnenkant van de paal.

Door het verlies - dat door een late en fraaie afstandstreffer van Bobby Reid nog wel minimaal uitviel - is Cardiff City na hekkensluiter Huddersfield Town en Fulham de derde degradant. Norwich City en Sheffield United zijn al gepromoveerd vanuit het Championship: de derde club moet nog uit de play-offs komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen