Van Gaal denkt dat Ajax wint van Willem II in bekerfinale

4 mei 2019, 21:07

Louis van Gaal denkt dat Ajax dit seizoen drie prijzen kan pakken, maar vindt dat de Amsterdammers zich nog niet rijk moeten rekenen. Uit ervaring weet de oefenmeester dat ook als je er heel gunstig voor staat, het nog mis kan gaan. "Ik had een fase met FC Barcelona dat we in de halve finale van de Spaanse beker en Champions League zaten en nummer één waren in La Liga. Maar uiteindelijk won ik niks: dat kan allemaal in het voetbal." 

Dat vertelt hij tegenover FOX Sports. "Voetbal hangt van zoveel kleine details af, dat kun je als team en trainer niet allemaal onder controle hebben", aldus Van Gaal, die wel denkt dat Ajax zondagavond met de eerste prijs van het seizoen aan de haal gaat als het in de finale van de KNVB Beker Willem II treft. "Ik denk dat Ajax gewoon gaat winnen, maar je weet het nooit. Barcelona werd ook weggespeeld, met wint wel met 3-0 van Liverpool."

Verder denkt Van Gaal dat Ajax-coach Erik ten Hag geen spelers gaat sparen voor de return in de halve finale van de Champions League. "Iedereen wil de bekerfinale spelen. Dat gaat Ten Hag dus niet doen, want je moet ook rekening houden met de spelers zelf. Die hebben er voor geknokt om de finale te komen, dan willen ze ook spelen. En de kans is een op zoveel dat er iemand geblesseerd raakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen