Bosz blikt terug: "Je zag dat die jongens aardig konden ballen"

5 mei 2019, 12:45

Peter Bosz haalde met Ajax de Europa League-finale en zag in het seizoen 2016/2017 enkele grote talenten doorbreken. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong maakten hun debuut onder de huidige coach van Bayer Leverkusen en waren volgens Bosz toen zeker klaar voor Ajax 1.

Beide talenten debuteerden tegen Willem II in de beker. De Ligt was toen net zeventien. "Voor mij was Matthijs de Ligt geen onbekende meer", zegt Bosz tegen de NOS. "Ik kreeg hem mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Toen we terugkwamen hebben we hem erbij gehouden, net als Kasper Dolberg. Je zag dat die jongens aardig konden ballen."

Bosz ging aan de slag met Matthijs de Ligt, maar ook met De Jong en Daley Sinkgraven. "Ik vond dat ze het als aanvallende middenvelder, waar ze toen speelden, anders moesten invullen. Ik had het er met Frenkie over dat hij te veel met de bal liep en dat hij de bal sneller moest laten lopen, maar ook dat de beide jongens meer moesten betekenen in het drukzetten bij balverlies. Ik wilde hem beter maken en daar stond hij voor open. Ik vond hem een voetbal-intelligente speler, maar het is sowieso een intelligente jongen. Dan moet je als trainer niet met onzin komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen