Hleb: "Arsenal heeft tijd nodig"

4 oktober 2005, 04:00

Arsenal kent een moeizaam eerste deel van het seizoen. In de competitie laat de ploeg punten liggen, maar in de Champions League boekte het twee overwinningen. "We blijven ons richten op de titel, maar het is natuurlijk lekker om de Champions League op deze manier te beginnen", zegt Aleksander Hleb, één van de nieuwe sterren van Arsenal, tegen FCUpdate.nl. De middenvelder is er overigens van overtuigd dat ook Ajax de tweede ronde van de Champions League zal halen. "Ajax is veel beter dan FC Thun", vindt de Wit-Rus.

Het is dit seizoen even de omgekeerde wereld voor Arsenal. In het verleden presteerde Arsenal vaak sterk in het Premiership, maar liet de ploeg zich geregeld verrassen in de Champions League. Dit seizoen is dat echter andersom. "We zijn natuurlijk erg blij met deze start in de Champions League", zegt Hleb. "We staan nu op zes punten en als we over twee weken tegen Praag opnieuw winnen ziet het er al goed uit voor ons. Dat is lekker."

In de competitie heeft Arsenal momenteel al acht verliespunten meer dan koploper Chelsea. Toch weigert Hleb om zich neer te leggen bij de dominantie van de ploeg van José Mourinho. "We blijven ons concentreren op het kampioenschap. Momenteel loopt het nog niet echt goed, maar ik denk dat we gewoon wat tijd nodig hebben. Het komt vanzelf. Ons team is nieuw en we hebben veel jonge spelers. Het is een kwestie van tijd, de puzzelstukjes moeten even in elkaar vallen."

"Het spel in de Premier League is heel anders dan in de Bundesliga", vertelt Hleb. "Alles is sneller, het tempo van spelen ligt veel hoger. Het spel in de Bundesliga is iets rustiger. Je hebt vaak, als je de bal aangespeeld krijgt, nog even tijd om te kijken wat je gaat doen. In de Premier League is het een kwestie van de bal één, misschien twee keer raken en dat was het. Je moet sneller handelen."

Afgelopen dinsdag was Arsenal te sterk voor Ajax, waardoor de Amsterdammers er nog een hele kluif aan krijgen om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League. Hleb is er echter van overtuigd dat Ajax tweede kan worden in de poule. "Ik weet zeker dat ze verder gaan komen. FC Thun en Sparta Praag zijn voor mij vergelijkbaar, maar Ajax is duidelijk sterker. Ajax heeft een sterke ploeg, met een aantal talentvolle spelers. De kracht van Thun is dat het als een blok speelt, met tien mensen achter de bal. Dat is lastig voetballen, maar Ajax moet ze kunnen verslaan. Ik hoop het in elk geval."  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen