Hateboer snapt vergelijking tussen Ajax en Atalanta

5 mei 2019, 13:30

In Nederland gaat het momenteel over de bekerfinale tussen Ajax en Willem II en ook in Italië zit er een bekerfinale aan te komen. Die gaat verrassend tussen Atalanta Bergamo en SS Lazio. Hans Hateboer is trots.

De verdediger won de beker al eens met FC Groningen en maakt dus weer kans op een prijs. Zondag speelt de rechtsback met Atalanta alvast tegen Lazio in de Serie A. "Dit is een mooie kans om alvast te bestuderen wat wel en niet werkt", zegt Hateboer in La Gazzetta dello Sport. "Maar ik zou niet kunnen kiezen tussen kwalificatie voor de Champions League en het winnen van de Coppa Italia. We zijn in de race voor allebei, dus waarom zouden we niet voor beiden gaan?"

Hateboer hoort regelmatig dat de speelwijze van Atalanta vergelijkbaar is met die van Ajax, dat momenteel succesvol is in Europa. "Het klopt, we spelen beide over het hele veld in één-tegen-één-situaties. Ajax heeft meer kwaliteit, kijk alleen maar naar wat ze presteren in Europa, maar we hanteren dezelfde spelprincipes. Ik had het er nog met Matthijs de Ligt over tijdens de interlandperiode, ik ben niet verbaasd door hun resultaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen