Winnend Bayer Leverkusen staat al bij rust met 6-1 voor

5 mei 2019, 23:36

Peter Bosz heeft een historische overwinning geboekt met Bayer Leverkusen. Zijn elftal haalde zondagmiddag met 6-1 uit tegen Eintracht Frankfurt. Die stand was bij rust (!) al bereikt. Door die monsterzege krijgt Leverkusen deelname aan de Champions League steeds meer in het vizier.

Het duel met Eintracht moest Leverkusen ook winnen, wil het volgend seizoen meedoen aan het miljardenbal. Daarvoor moet Die Werkself bij de eerste vier eindigen. De huidige nummer vier is Frankfurt, al bleek dat op bezoek bij Leverkusen niet.

Leverkusen schotelde een galavoorstelling voor met oogstrelend voetbal. Eintracht, halve finalist in de Europa League, kwam totaal niet in het stuk voor. Al na 36 minuten was het zes keer raak. Kai Havertz, Julian Brandt, Lucas Alario (twee keer), Charles Aranguiz en Martin Hinteregger (eigen doelpunt) kwamen op het scoreformulier. Filip Kostic was de maker Frankfurts 2-1.

In de tweede helft haalde Leverkusen de voet van het gaspedaal. Toen was Jetro Willems al van het veld verdwenen. Meteen na de 6-1, dus vóór rust, mocht de Nederlander gaan douchen. Hij en zijn ploeggenoten moeten de scherven snel bijeen rapen, omdat donderdag de return tegen Chelsea wacht. Leverkusen hoopt in de resterende twee wedstrijden definitief de top vier binnen te stormen.