Kompany: "Ik hoorde hoe iedereen riep dat ik niet moest schieten"

7 mei 2019, 08:44

Met zijn werelddoelpunt haalde Vincent Kompany ook zijn gram. Voordat hij aanlegde voor de verwoestende uithaal tegen Leicester City, werd hem afgeraden te gaan schieten. "Er zat ook wel wat frustratie in, want ik hoorde hoe iedereen riep dat ik niet moest schieten", zegt de matchwinner van Manchester City.

"Ik dacht: wacht even, ik ben niet op het punt in mijn carrière waarop jonge spelers moeten zeggen wanneer ik wel of niet mag trappen", aldus de 33-jarige Kompany na afloop. "Ik ben er gewoon voor gegaan." Kompany schoot de bal van ver buiten de zestien in de kruising. Tot die tijd zat de thuiswedstrijd tegen Leicester op slot en leek City zelfs de koppositie te verliezen aan Liverpool.

Zonder de ingeving van Kompany had dit zomaar gekund, nu kunnen The Citizens zondag bij Brighton & Hove Albion kampioen worden. "Ik speel vijftien jaar op het hoogste niveau en middenvelders zeggen me altijd om niet te schieten, maar om breed te spelen. Ik heb gezegd dat ik op een dag mijn kans waag en dat iedereen er blij mee zal zijn. Dat is er nu gebeurd. Het was een geweldig doelpunt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen