Dijks krijgt kritiek na domme rode kaart: "Daarover ben ik bozer"

7 mei 2019, 09:48

Mitchell Dijks heeft zich de woede op zijn hals gehaald van Bologna-trainer Sinisa Mihajlovic. De verdediger kreeg ná het duel tegen AC Milan (2-1) een rode kaart, vanwege commentaar op de leiding en daar was de coach op z'n zachtst gezegd niet blij mee. "Verliezen in San Siro is altijd mogelijk, maar die rode kaarten waren onnodig. Daarover ben ik veel bozer."

Dat zei de trainer na het duel over de actie van Dijks én Nicola Sansone – die vlak voor het eindsignaal zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg. "We hebben nog iets om voor te spelen in de laatste drie wedstrijden. Dan kun je niet zo tekeer gaan tegen de scheidsrechter", foeterde Mihajlovic. Hoewel Bologna er goed voor staat, is de ploeg nog altijd niet helemaal veilig in de Serie A. "Onze selectie is niet zo breed dat we zomaar spelers kunnen missen."

Vermoedelijk was de boosheid van Dijks gericht op de tweede gele en dus rode kaart voor Sansone en wellicht uit frustraties omdat Bologna meer verdiende dan het kreeg. "We hebben gedaan wat we moesten doen, maar in het laatste deel ging het mis. Gianluigi Donnarumma had bovendien veel goede reddingen. Als ik had geweten dat hij zo goed was, dan had ik zijn debuut al wat eerder overwogen", knipoogde Mihajlovic, die AC Milan in 2015/16 onder zijn hoede had, maar de goalie niet liet debuteren. Opvolger Filippo Inzaghi dat dat na het vertrek van Mihajlovic wél direct. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen