Martens pleit voor fulltime profs in de Eredivisie Vrouwen

7 mei 2019, 10:46

Lieke Martens verwacht niet dat het vrouwenvoetbal ooit op het niveau van de mannen komt. Wel pleit de Oranjeleeuwin, die vandaag (dinsdag) haar boek LIEKE presenteert, voor fulltime profs in de vaderlandse Eredivisie Vrouwen.

"Ik denk dat het nooit gelijkwaardig zal worden aan de mannen. Dat hoeft ook niet, want ik vind dat daar absurde bedragen worden betaald", zegt Martens tegen het Algemeen Dagblad. "Maar ik hoop wél dat het een keer afgelopen is met speelsters in de Eredivisie die ernaast nog moeten werken om de huur te kunnen betalen. Je moet je volledig kunnen focussen op voetbal."

Martens is hét icoon van het Nederlandse vrouwenvoetbal. "Het gaat vaak over mij, maar het is wel een teamsport. Als ik een single tennisser was, is het anders. Ik ben er heel erg uitgesprongen na het EK, ook door de individuele prijzen die ik heb gewonnen. Ik denk wel dat het vrouwenvoetbal in Nederland meer namen krijgt. Vraag mensen op straat naar de Leeuwinnen en ze komen nu ook met Vivianne, Shanice, Daniëlle en Jackie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen