Spoorboekje: Ajax tegen Spurs en Van de Sanden in bekerfinale

8 mei 2019, 07:00   Bijgewerkt: 7 mei 2019, 22:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 8 mei.

Specials

Heung-min Son: Tottenham- en Zuid-Koreaans hoop door karakter

Tottenham Hotspur kan in de return tegen Ajax woensdagavond weer beschikken sterspeler Heung-min Son. De hoop van alle Engelsen is bij afwezigheid Harry Kane gevestigd op de terugkeer van de Zuid-Koreaan. Dat hij zo'n goede voetballer is geworden, is allesbehalve een vanzelfsprekendheid. Een loopbaan van keihard werken, waardoor hij een legende werd in eigen land.

Wedstrijden

Ajax - Tottenham Hotspur (21.00 uur)

Gaat Ajax voor het eerst in ruim twintig jaar de FINALE van de Champions League? In dat geval wordt 8 mei een legendarische datum. De uitgangspositie is goed, de fitheid van de selectie uitstekend en het gevoel na de 0-4 winst in de KNVB Beker kan niet beter bij de Amsterdammers. Alle ingrediënten zijn er voor een fantastische avond in de Johan Cruijff ArenA. 

Olympique Lyon (v) - Lille (v) (19.00 uur)

Shanice van de Sanden kan vanavond met de vrouwen van Olympique Lyon beslag gaan leggen op de Franse beker. De Nederlandse aanvalster komt in de strijd om de Coupe de France Lille tegen. Voor Lyon kan het de tweede prijs van het seizoen worden, nadat eerder al het kampioenschap aan de erelijst werd toegevoegd. Bovendien staat Lyon ook nog in de finale van de Champions League, waarin Van den Sanden het op gaat nemen tegen het FC Barcelona van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt. Lille kan het zwarte seizoen met de bekerwinst nog een beetje glans geven, zij degradeerden dit seizoen namelijk uit de hoogste afdeling van het vrouwenvoetbal in Frankrijk. Vorig jaar verloor Lyon de bekerfinale, de zes keer daarvoor werd gewonnen. Lille stond nog nooit in de finale.

Atlanta United - Toronto (01.05 uur)

Frank de Boer heeft de weg omhoog ingezet bij Altanta United. Afgelopen weekend werd er met 0-3 gewonnen van Sporting Kansas City. Volgens de Nederlandse coach was het de beste wedstrijd onder zijn leiding en bovendien won hij voor het eerste twee keer achter elkaar. Kan hij de zegereeks doorzetten in de MLS en de race om de play-offs blijven volhouden?

Voetbal op tv

19.30 uur: Ajax - Tottenham  Hotspur, Veronica - voorbeschouwing en verslag halve finale Champions League

23.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

01.05 uur: Atlanta United - Toronto, FOX Sports 4 - live verslag uit MLS

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen