Man die keeper knock-out sloeg in viral vechtpartij wordt vervolgd

7 mei 2019, 21:43

Eind maart kwamen er bizarre beelden naar buiten van een amateurwedstrijd tussen Geel-Wit uit Haarlem en UNO uit Hoofddorp. Een vechtpartij liep dusdanig uit de hand dat één van de spelers door de grensrechter van de tegenpartij bewusteloos werd geslagen. De grensrechter zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden, zo werd vandaag bekend.

Tijdens de massale vechtpartij werden over en weer klappen, schoppen en duwen uitgedeeld. Het incident bereikt een kookpunt op het moment dat de grensrechter van Geel-Wit van een afstand doelbewust op de keeper van UNO af komt rennen en hem neerslaat. De doelman blijft liggen en bleek achteraf een hersenschudding te hebben opgelopen. De beelden zorgden voor veel verontwaardiging en werden massaal gedeeld.   

Geel-Wit besloot de grensrechter te royeren als lid van de club en het betreffende elftal uit de competitie te halen. Daarmee is de zaak nog niet afgerond, want volgens de NOS gaat het Openbaar Ministerie de grensrechter, een 34-jarige man uit Haarlem, nog vervolgen vanwege mishandeling. De man dient zich op dinsdag 27 augustus bij de rechtbank te melden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen