Bayern München helpt noodlijdend Kaiserslautern te overleven

8 mei 2019, 19:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München speelt een benefietwedstrijd tegen én voor Kaiserlsautern. Met de opbrengst wil de Bundesliga-koploper de noodlijdende club helpen overleven. Kaiserslautern speelt tegenwoordig op het derde niveau van Duitsland, maar door de financiële problemen is maar de vraag of dat überhaupt kan.

Kaiserslautern degradeerde in 2012 uit de Bundesliga, een jaar geleden viel het doek op het tweede niveau. "Kaiserslautern is een van de grootste traditionele clubs in Duitsland", zegt Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op het clubkanaal van Der Rekordmeister. "In het verleden hebben we intense en legendarische wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Voetbal leeft door emoties en gezonde rivaliteit, maar ook door solidariteit. Daarom helpen we graag en hopen we dat Kaiserlautern binnen afzienbare tijd weer in de Bundesliga speelt."

Bayern speelt vaker zogenaamde retterspiele. De waarschijnlijke kampioen van Duitsland schoot in het verleden clubs als MSV Duisburg, Kickers Offenbach en St. Pauli al eens te hulp. Het aanstaande duel met Kaiserslautern, gespeeld op 27 mei, kan ook het laatste optreden van Arjen Robben en Franck Ribery voor Bayern worden.

Denk je dat Matthijs de Ligt een kopgoal maakt tegen de Spurs? Zet in bij TOTO en win 9t!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen