Blind: "Wat moet ik ervan zeggen? Het is verschrikkelijk"

9 mei 2019, 09:27

Zichtbaar geëmotioneerd stond Daley Blind woensdagavond na afloop van de verloren wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-3) de pers te woord. De centrale verdediger van Ajax zat er flink doorheen na het mislopen van de Champions League-finale. "Wat moet ik ervan zeggen? Het is verschrikkelijk", treurt hij in gesprek met Ziggo Sport.

Door een doelpunt diep in blessuretijd van Lucas Moura plaatste niet Ajax, maar Tottenham Hotspur zich voor de eindstrijd. "De manier waarop, de laatste minuut… we waren er zo dichtbij. Het is een dreun van jewelste. De wedstrijd had tien seconden minder lang moeten duren, dan hadden we het gered. Het doet zoveel pijn, het is een droom die uiteen spat", aldus de 29-jarige verdediger.

In de rust leidde Ajax nog met 2-0, maar de Ajacieden hebben zich volgens Blind geen moment rijk gerekend. "Ze scoorden heel snel en daarna hielden we het tot het eind goed vol. Ze werden minder gevaarlijk, we kwamen meer aan voetballen toe en creëerden onze kansen. Het was gewoon strijden", aldus Blind, die ondanks de teleurstelling de Champions League-cylcus van Ajax op waarde kan schatten. "Daar mogen we trots op zijn. Ik ben ontzettend trots dat ik deel uitmaak van dit elftal en het is tijd dat we onszelf gaan belonen in de competitie. Dit gaat iedereen op zijn eigen manier verwerken, maar feit is dat we er zondag weer moeten staan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen