Alderweireld: "Klinkt gek, maar blij dat dag voorbij is"

9 mei 2019, 08:07   Bijgewerkt: 9 mei 2019, 09:45

Toby Alderweireld had liever een ander scenario uitgestippeld voor Ajax. De dramatische uitschakeling komt zelfs aan bij de oud-Ajacied van Tottenham Hotspur. "Het klinkt gek, maar ik ben echt blij dat deze dag voorbij is", zegt de Belg.

"Ik sta hier ook niet uitzinnig van vreugde, het doet me echt pijn om Ajax zo uit te schakelen", aldus Alderweireld tegen Voetbal International. "Het is een heel dubbel gevoel. Ik ben heel dankbaar voor de ontvangst. Nul negatieve reacties, zoveel respect. Daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor."

Terugkeer

Tegelijkertijd zette hij de deur voor een rentree bij Ajax op een kier. Alderweireld beschikt bij Spurs nog over een eenjarig contract en komt daarom in aanmerking voor een zomerse transfer. "Of ik weleens aan een terugkeer denk? Ik wil niet te populaire uitspraken doen, maar het zit honderd procent in mijn hoofd. Ik heb hier prachtige tijden beleefd met drie kampioenschappen, maar ook dieptepunten. Maar mijn familie was ook gelukkig hier."

Eerst wacht voor hem de finale tegen Liverpool. "Het irriteerde me dat mensen geen respect toonden voor Spurs. Niet bij Ajax, maar daarbuiten wel. Wij hebben de koploper van Duitsland, de koploper van Engeland en de koploper van Nederland uitgeschakeld. En dat zonder Harry Kane. Wij hebben de tweede helft echt héél goed voetbal laten zien. Op basis daarvan hoor je bij de twee best voetballende ploegen van Europa."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen