Wedstrijd van de Week: prolongeert City de landstitel?

9 mei 2019, 16:00

Manchester City heeft prolongatie van de Engelse landstitel voor het grijpen. De uithaal van Vincent Kompany in de kruising tegen Leicester City zette de koploper op matchpoint. Die kan City zondagmiddag op bezoek bij Brighton & Albion Hove verzilveren. Het elftal van Pep Guardiola moet winnen om het kampioenschap te vieren. In onze Wedstrijd van de Week - in samenwerking met Remiqz - blikken we vooruit.

Head to Head

Wedstrijden: 21

Winst Brighton & Albion Hove: 4

Winst Manchester City: 12

Gelijkspel: 5

Keyplayers

Shane Duffy

Rots in de branding én na Glenn Murray clubtopscorer van Brighton. Shane Duffy is onomstreden in het elftal van manager Chris Hughton. Door een schorsing van drie wedstrijden moest de centrale verdediger drie wedstrijden brommen, verder speelde hij alle competitiewedstrijden. Dat de 27-jarige Ier als verdediger vijf doelpunten op zijn naam heeft staan, maakt hem extra belangrijk als steunpilaar. Anderzijds is dit ook veelzeggend over de kwaliteiten voorin bij de ploeg van Jürgen Locadia en Davy Pröpper, die dan ook niet geheel verrassend in de degradatie-problemen kwam. Alleen Murray maakte meer doelpunten, namelijk twaalf.

{image[334286][right-half][]}Raheem Sterling

In de ogen van de Engelse pers dé speler van het jaar in de Premier League. Raheem Sterling (24) kijkt dan ook terug op zijn beste seizoen uit zijn loopbaan. De aanvaller was in competitieverband in 33 wedstrijden zeventien keer trefzeker en kwam twaalf keer als aangever op het wedstrijdformulier. Alle competities meegerekend komt Sterling uit op 23 doelpunten en zeven assists. De landstitel zou dan ook een mooie bekroning zijn voor het topjaar van Sterling. 

Team

Brighton & Hove Albion

Na het mooie eerste seizoen in de Premier League moest dit jaar een volgende stap worden gezet. De beurs werd getrokken en met Alireza Jahanbakhsh, Yves Bissouma, Bernardo, Martín Montoya en nog vele anderen moest de stap naar de middenmoot gemaakt worden. Dat lukte tot ongeveer halverwege de competitie, toen het na speelronde vijftien op de tiende plaats stond. Daarna maakte het team van marathon-man Pröpper en Locadia - voorin invaller - en flinke daling op de Engelse ranglijst. Door drie remises op rij en de pijnlijke nederlagen van Cardiff City hoeft Brighton niet langer te vrezen voor degradatie. Maar de stap naar de middenmoot blijft vooralsnog ook heel ver uit...

Manchester City

Het piept en kraakt steeds meer bij de voetbalmachine uit Manchester. De verrassende uitschakeling in de Champions League door finalist Tottenham Hotspur kwam hard aan in het Etihad Stadium. Sindsdien gaat het in de Premier League met de hakken over de sloot. Van de vier laatste wedstrijden eindigden drie duels ternauwernood in 1-0 voor City. In Liverpool worden ze er gek van, maar lijkt het voldoende te zijn voor de zesde landstitel in de clubhistorie. Niet dat het seizoen daarmee ten einde is: over een week wacht voor City ook nog de finale van de FA Cup tegen Watford. Pakt Pep Guardiola weer twee prijzen?

Seizoen City in statistieken

Gewonnen: 31

Verloren: 4

Gelijk: 2

Goals: 91

Gem. goals per wedstrijd: 2,46

Tegengoals: 22

Clean sheets: 20

Gem. tegengoal per wedstrijd: 0,59

Totaal aantal passes: 25.788

Gem. passes per wedstrijd: 696.97

Gem. passnauwkeurigheid per wedstrijd: 89%

Voorspelling

Op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, is Manchester City de torenhoge favoriet.

Winst Brighton: 8%

Gelijkspel: 17,5%

Winst City: 74,5%

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen