Koeman vertrouwt op kern en verrast niet met voorselectie

10 mei 2019, 12:25   Bijgewerkt: 10 mei 2019, 14:38

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag zijn voorselectie voor de finaleronde van de Nations League bekendgemaakt. De voorlopige selectie kent weinig verrassingen en bestaat uit 28 spelers. Onder anderen Hans Hateboer, Daryl Janmaat, Justin Kluivert en Ruud Vormer zijn niet geselecteerd.

Voor onder meer Wout Weghorst en Kenneth Vermeer is wel plaats in de voorselectie. Zij gaan mogelijk begin juni mee naar Portugal, waar Oranje het eerst in de halve finale van de Nations League opneemt tegen Engeland. Vervolgens speelt het Nederlands elftal drie dagen later de eindstrijd of de troostfinale. Portugal en Zwitserland zijn de andere deelnemers van de finaleronde.

De definitieve selectie zal op maandag 27 mei worden bekendgemaakt. Vijf van de 28 spelers zullen nog afvallen. De voorbereiding op de finaleronde van de Nations League begint drie dagen eerder, op vrijdag 24 mei. Jasper Cillessen, Memphis Depay, Virgil van Dijk, Marten de Roon, Kevin Strootman, Kenny Tete, Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum zijn er vanwege clubverplichtingen dan nog niet bij. Zij sluiten in een later stadium aan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen