Ruud Gullit trots op zoon: "Dit was best emotioneel"

10 mei 2019, 12:54

Het feit dat Maxim Gullit vrijdag zijn eerste contract heeft getekend bij AZ, doet zijn vader Ruud Gullit veel. De voormalig topvoetballer is trots op zijn zeventienjarige zoon en had niet verwacht dat het zo snel zou gaan.

Gullit was vrijdag aanwezig bij de contractondertekening van zijn zoon. "Dit was best wel emotioneel. Er gaan allemaal gedachten door je hoofd, vooral van toen hij nog klein was en wat er allemaal is gebeurd in de tussentijd. Ik ben echt heel erg trots op hem", zegt Gullit tegen RTV NH. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Maxim kwam toch wel van ver. Hij is 1.91 en had in de jeugd heel veel groeipijnen. Dat is een periode van drie jaar dat hij daar last van heeft gehad. En als ik dan zie hoe hij zich ontwikkelt heeft van linksbuiten naar laatste man, dat is heel knap."

Gullit wil niets weten van vergelijkingen tussen hem en Maxim. "Hij moet gewoon zichzelf zijn vind ik. Iedereen wil altijd maar vergelijken, daar heb ik hem ook voor gewaarschuwd. Maar hij is vrij down to earth en ik hoop dat hij met zijn eigen naam gaat spelen. Hij heeft nu wel een shirt met Gullit achterop maar ik heb gezegd: ga gewoon met je eigen identiteit spelen."

De zeventienjarige centrumverdediger maakte onlangs zijn debuut bij Jong AZ tegen FC Twente.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen