Transferweekje: Ajax wil Martinez, transitie van PSV en Cillessen

11 mei 2019, 12:14

Als het seizoen zijn climax nadert en de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds meer draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Met onder andere de trainerscarroussel in de Eredivisie, Jasper Cillessen en Lisandro Martinez. 

Cillessen naar Portugal

De toekomst van Jasper Cillessen zou zomaar in Portugal kunnen liggen. Dat de reservedoelman van FC Barcelona een vertrekwens heeft, is geen geheim. FC Barcelona hield hem afgelopen zomer aan zijn contract, maar lijkt nu wel aan een transfer willen meewerken. Volgens het Portugese Record wil zowel Benfica als FC Porto de Oranje-keeper overnemen. Dat Porto mogelijk op zoek is naar een nieuwe doelman, is niet heel verrassend. Iker Casillas werd immers onlangs getroffen door een hartaanval en moet mogelijk een vroegtijdig een punt achter zijn loopbaan zetten. Of Cillessen te porren is voor een avontuur in de Primeira Liga, is overigens nog onduidelijk.

Trainerscarroussel in Eredivisie

De kans is groot dat we komend seizoen een flink aantal nieuwe trainers bij diverse clubs zien, maar de vraag is nog even: wie zit waar? FC Twente, PEC Zwolle, De Graafschap, SC Heerenveen, Excelsior en NAC Breda hebben nog geen duidelijkheid over komend seizoen. Wel is zeker dat PEC Zwolle maar al te graag Maurice Steijn binnenhaalt, zo meldde De Stentor deze week. In dat geval komt er ook een vacature in Venlo. Bij De Graafschap is de blik vol gericht op Peter Hyballa zo schreef [a,https://www.gelderlander.nl/de-graafschap/hyballa-is-de-ideale-trainer-voor-de-graafschap~a3339a23/,_blank,De Gelderlander], terwijl FC Twente denkt aan het doorschuiven van Gonzalo Garcia-Garcia, verzekerde [a,https://www.telegraaf.nl/sport/3552950/garcia-garcia-in-beeld-als-nieuwe-trainer-fc-twente,_blank,De Telegraaf]. Vermoedelijk dus veel nieuwe gezichten, zeker omdat ook FC Utrecht, AZ en Feyenoord met een nieuwe coach starten.

Transitie van PSV

Niet alleen bij Ajax staat er het nodige te gebeuren, ook bij PSV zal het een drukke transferwindow worden. Mark van Bommel wordt volgens VI serieus genoemd als opvolger van Gennaro Gattuso bij AC Milan, terwijl ook voor de spelers veel interesse is. Van Bart Ramselaar, Gastón Pereiro en Derrick Luckassen willen de Eindhovenaren het liefst zelf af. En voor Hirving Lozano is ondanks zijn blessure nog de nodige interesse, onder andere uit Napels. Ook voor Steven Bergwijn staan de clubs in de rij, volgens [a,https://www.telegraaf.nl/sport/3540837/psv-rekent-op-superdeals-voor-lozano-en-bergwijn,_blank,De Telegraaf ]is het '90 á 95 procent zeker' dat het duo vertrekt voor topprijzen. Tel daarbij op dat Eloy Room vertrekt en Daniel Schwaab zijn aflopende contract vermoedelijk niet verlengt en er wacht PSV een flinke transitie.

Ajax presenteert Martinez spoedig

Ajax gaat zich op korte termijn versterken met Lisandro Martinez. De linksback, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, komt over van Defensa y Justicia en krijgt een jaar om te wennen aan de erfenis die Nicolas Tagliafico - die besloot om nog een jaar te blijven - dan achterlaat. [a,https://www.telegraaf.nl/sport/3545398/ajax-brengt-bod-uit-op-argentijnse-verdediger,_blank,De Telegraaf] kwam begin deze week met het nieuws dat Ajax interesse had, terwijl TyC Sports een paar dagen later zeker wist dat een van de verrassingen uit Argentinië richting Europa ging. Vervolgens kwam [a,https://www.vi.nl/nieuws/argentijn-martinez-op-weg-naar-ajax,_blank,Voetbal International] met de primeur dat Ajax de Argentijn zo spoedig mogelijk wilde presenteren als volgende aanwinst. 

Ook Foor denkt aan vertrek bij Vitesse

Niet alleen Bryan Linssen verwacht komende zomer te vertrekken bij Vitesse, ook Navarone Foor denkt nadrukkelijk aan een transfer. De 27-jarige middenvelder beschikt niet over een vaste basisplaats en dat zit hem niet lekker. "Ik speelde ook weer tegen Ajax en dat was heerlijk. Maar er zijn ook wedstrijden geweest dat ik er niet in stond. Dat is klote, maar dan kun je alleen nog maar harder trainen. In het begin heb ik gelukkig wel alles gespeeld", zegt Foor tegen Omroep Gelderland. Een transfer kan zodoende uitkomst bieden voor de middenvelder. "Ik denk dat iedereen wel een stap wil maken en dat geldt ook voor mij." Eerder gaf ook Linssen al aan dat hij denkt aan een zomerse overstap. Foor, die in 2016 overkwam van rivaal NEC, heeft nog een doorlopend contract in Arnhem. Zijn verbintenis loopt in 2020 af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen