Van Persie fit genoeg om in De Kuip afscheid te nemen

10 mei 2019, 14:37

Robin van Persie is fit genoeg om zondag zijn laatste wedstrijd als profvoetballer te spelen. Dat heeft trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met ADO Den Haag bevestigd. Op de laatste speeldag van het seizoen zal Van Persie niet meer in actie komen.

"Robin is fit en kan zondag spelen. Daar heeft hij zelf ook veel energie in gestopt. Hij kan zondag genieten van het moment, een prachtige afsluiting van zijn carrière", laat Van Bronckhorst weten. De 35-jarige aanvaller was twee weken geleden niet fit genoeg om in actie te komen tegen NAC Breda (0-4). Van Persie zet komend weekend een punt achter zijn loopbaan en zal zodoende de wedstrijd van woensdag tegen Fortuna Sittard aan zich voorbij laten gaan.

Naast Van Persie neemt ook Van Bronckhorst zondag afscheid van het Feyenoord-publiek. "Ik kijk uit naar het afscheid. Het wordt een speciale wedstrijd, mijn laatste hier als hoofdtrainer. De vier jaar zijn zo snel voorbij gegaan. Het voelt ook wel raar omdat ik hier niet meer als hoofdtrainer terugkom. Misschien in de toekomst", aldus Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond.

Waar de toekomst van Van Bronckhorst ligt, is nog onduidelijk. De oud-international wordt in verband gebracht met Club Brugge. "Daar klopt niets van. Er speelt wel wat, maar niets concreets", zegt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen