Tuchel kondigt een einde van de keepers-roulatie bij PSG aan

10 mei 2019, 20:18   Bijgewerkt: 11 mei 2019, 12:21

Voor Paris Saint-Germain-keepers Gianluigi Buffon en Alphonse Areola komt er niet nog een seizoen waarin ze gerouleerd gaan worden. Dit seizoen werd de plek onder de lat van PSG continu gedeeld tussen beide keepers, maar daar maakt Thomas Tuchel vanaf volgend seizoen een einde aan.

Dat vertelde de coach tijdens de persconferentie. "We zijn de eerste club die de keepers heeft gerouleerd, omdat we twee uitzonderlijke goalies hadden, die ook nog eens goed met elkaar samenwerkten. Maar dat kan niet door blijven gaan, dus dat verandert komend seizoen. De rol van een keeper blijft een speciale en die kun je niet elke twee of drie wedstrijden veranderen", zei de Duitse trainer.

Tuchel constateerde dat de wisselingen achterin niet direct zorgen voor meer rust. Wie van de twee de voorkeur krijgt, wilde Tuchel nog niet zeggen. "Dat heb ik namelijk nog niet besloten." De 26-jarige Areola heeft in elk geval meer toekomst dan de inmiddels 41-jarige (!) Buffon, die geen geweldig seizoen doormaakt en van wie het contract bovendien komende zomer afloopt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen