FIFA volgt Italiaanse bond en schorst Raiola voor drie maanden

10 mei 2019, 21:58   Bijgewerkt: 10 mei 2019, 22:05

Mino Raiola mag de komende drie maanden geen zaken afhandelen. De zaakwaarnemer van onder andere Matthijs de Ligt is door de FIFA geschorst, in navolging van de Italiaanse voetbalbond. Tot 9 augustus - midden in de transferzomer - mag hij niet actief zijn. Zijn neef Vincenzo Raiola wordt eveneens voor twee maanden geschorst door de voetbalbond.

Dat maakte de FIFA bekend via de officiële kanalen. Waar de belangenbehartiger precies voor wordt geschorst, is niet bekend gemaakt. Zelf liet hij al weten dat het een 'justitiële dwaling' was en dat hij zelf ook niet wist wat hij verkeerd had gedaan. Een beroep was volgens hem dan ook onvermijdelijk: onduidelijk of hij ook bezwaar aantekent tegen de straf van de wereldvoetbalbond. 

Raiola begeleidt naast De Ligt onder andere Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Hirving Lozano, die in belangstelling staat van Napoli. Wat voor gevolgen het voor zijn spelers heeft, is nog niet bekend. In Italië wordt gesproken dat Raiola de fout is ingegaan met de transfer van oud-PSV'er Gianluca Scamacca. 

Lees ook: Raiola in beroep tegen schorsing in Italië: "Een justitiële dwaling"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen