Gisteren gemist: Raiola geschorst, Martinez op weg naar Ajax

11 mei 2019, 00:30   Bijgewerkt: 10 mei 2019, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 10 mei.

FIFA volgt Italiaanse bond en schorst Raiola voor drie maanden

Mino Raiola mag de komende drie maanden geen zaken afhandelen. De zaakwaarnemer van onder andere Matthijs de Ligt is door de FIFA geschorst, in navolging van de Italiaanse voetbalbond. Tot 9 augustus - midden in de transferzomer - mag hij niet actief zijn. Zijn neef Vincenzo Raiola wordt eveneens voor twee maanden geschorst door de voetbalbond.

'Ajax wil komst Martinez snel officieel bekend maken'

Ajax is heel dichtbij het aantrekken van Lisandro Martínez. De linksback die ook als centrale verdediger uit de voeten kan komt over van Defensa y Justicia en zal spoedig tekenen in Amsterdam. Dat meldt niet alleen Voetbal International, maar ook het Argentijnse TyC Sports. Hij zou volgens het laatste medium hard op weg zijn naar een Europese competitie.

NEC slaat eerste slag tegen RKC Waalwijk, SC Cambuur en Almere City in evenwicht

NEC heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de eerste ronde van de play-offs. De Nijmegenaren beslisten de wedstrijd tegen RKC Waalwijk in de eerste helft binnen een paar minuten door doelpunten van Mike Tresor Ndayishimiye en Jordy Bruijn. Later op de avond speelden SC Cambuur en Almere City FC gelijk: de Leeuwarders kwamen tot twee keer toe [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350193/comebacks-houden-cambuur-in-leven-tegen-almere/,_blank,een achterstand te boven]. 

Pusic reageert: "Ontbreken van chemie? Totale onzin"

FC Twente-trainer Marino Pusic heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op zijn ontslag bij de Tukkers. De oefenmeester werd kampioen van de Eerste Divisie en gekozen tot trainer van het jaar, maar moest toch vertrekken. "Ze wilden ander spel zien. Het was niet goed genoeg. Verder had een aantal spelers zich niet ontwikkeld", vertelt de coach over de redenen die hij hoorde voor zijn congé.

De Europa League-finale staat op de tocht voor Mkhitaryan

Een treurige soap rond Henrikh Mkhitaryan dreigt: de aanvallende middenvelder van Arsenal moet mogelijk de finale van de Europa League missen. De reden daarvoor is omdat het duel in Baku wordt gespeeld en het land waarin die stad ligt, Azerbeidzjan, heeft een conflict met Armenië, het geboorteland van The Gunner.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen