De Boer geniet in MLS: "Vergelijkbaar met subtop Eredivisie"

11 mei 2019, 10:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zijn start was moeizaam, maar inmiddels heeft Frank de Boer het aardig op de rit bij Atlanta United. De Nederlandse trainer won de laatste drie duels allemaal en daardoor staat de ploeg inmiddels op een play-offplaats. De Boer is zeer te spreken over het niveau van de competitie.

De club Atalanta United past goed bij De Boer, legt hij uit aan Elsevier. "Atlanta wil op een Europese club lijken. Ze gaan niet voor veteranen, ze kiezen voor jonge talenten, om die uiteindelijk door te verkopen. En ze zochten naar een trainer die daarvan het gezicht kan zijn. Het gemiddelde niveau in de Amerikaanse competitie is vergelijkbaar met de subtop van de Eredivisie, met een club als AZ. Ons team heeft enkele spelers die makkelijk het niveau Ajax aankunnen. Makkelijk", denkt de coach.

Hij blikt tevens terug op zijn periode bij Ajax. Dit seizoen presteerde zijn oud-werkgever geweldig in de Champions League, maar dat was tijdens het bewind van De Boer simpelweg niet mogelijk. Dat denkt de coach. "De financiële situatie was toen anders. Ik mocht maximaal vijf miljoen euro investeren. Dat was het. Er moest eerst iemand vertrekken, voordat we überhaupt iemand konden halen. Vaak vis je dan achter het net. Soms moet je eens een risico nemen door spelers aan te trekken, maar bij mijn aantreden in 2010 zaten we met een verlies van 23 miljoen euro."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen