Bergkamp roemt Van Persie: "Ik was dol op hem"

11 mei 2019, 12:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robin van Persie werkt komende zondag tegen ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd als profspeler af en kan terugkijken op een prachtige carrière. De spits van Feyenoord geniet veel respect van Dennis Bergkamp, met wie hij samenspeelde bij Arsenal. De oud-aanvaller is lovend over Van Persie.

Van Persie en Bergkamp speelden tussen 2004 en 2006 samen bij Arsenal. Bergkamp zag voor de komst van Van Persie naar Londen al over welke kwaliteiten de aanvaller beschikte. Hij vond het gek dat Van Persie in Nederland als moeilijke jongen te boek stond. "Ik zal nooit vergeten dat ik in Engeland op tv naar FC Utrecht-Feyenoord zat te kijken. Bij Feyenoord lieten ze de hele tweede helft Robin van Persie warmlopen. Toen wist ik dat daar iets niet goed zat. Bovendien publiceerden Nederlandse kranten allerlei verhalen dat Robin zo'n moeilijke jongen zou zijn. Ik heb daar echt nóóit iets van gemerkt."

Volgens Bergkamp was het een goede zaak dat Van Persie in 2004 bij Arsenal belandde. "Vanaf de dag dat Robin binnenkwam bij Arsenal, was ik dol op hem", zegt Bergkamp tegen Voetbal International. "Een rustige en sociale jongen. Op en top prof, zeer leergierig en met heel veel respect naar zijn nieuwe collega's. Dat respect kreeg hij al snel terug, want alle topspelers zagen direct hoe goed Robin kon voetballen. Ik ben heel blij met de mooie carrière die hij uiteindelijk heeft gehad. Voor hemzelf én voor de voetballerij. Want spelers als Robin geven het topvoetbal kleur en smaak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen