Supportersgroepen Arsenal en Chelsea zijn boos op UEFA

11 mei 2019, 16:17   Bijgewerkt: 11 mei 2019, 18:08

De fans van Arsenal en Chelsea zijn allerminst blij met de UEFA. De Europa League-finale wordt namelijk in Baku gespeeld, wat op ongeveer 4.000 kilometer van Londen ligt. Bovendien krijgen beide supportersgroepen slechts 6.000 tickets voor de finale.

Dat is reden geweest voor beide supportersverenigingen om de handen ineen te slaan. In een gezamenlijk statement vegen beide officiële supportersgroepen de vloer aan met de UEFA. 'Beide groepen zouden moeten uitkijken naar de finale', schrijven de supportersgroepen. 'Helaas is het logistiek bijna onmogelijk om in Baku te komen. Dat betekent dat veel fans er niet bij kunnen zijn. Fans die dit seizoen alle duels van onze clubs bezochten, kunnen hier niet bij zijn. De prijzen van de vliegtickets zijn buitensporig hoog en ook de hotels zijn niet te betalen omdat de UEFA bijna alles heeft gereserveerd.'

'Wij vinden het ook lachwekkend dat beide groepen slechts 6.000 kaarten hebben gekregen voor een duel waar 68.000 fans aanwezig zouden kunnen zijn. Dat plus de complexiteit van de reis en de moeite die we moeten doen, is de reden van dit statement. Genoeg is genoeg. Als onafhankelijke supportersgroepen willen we een dialoog met de UEFA'.

De finale wordt op 29 mei gespeeld in de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen