Puntenverlies voor Bosz, die Gladbach langszij ziet komen

11 mei 2019, 17:46

Na vier driepunters op rij zag het er allemaal goed uit voor Peter Bosz en Bayer Leverkusen in de strijd om een Champions League-ticket, maar zaterdag heeft de ploeg een domper te verwerken gekregen. Thuis tegen het Schalke 04 van Huub Stevens bleef het namelijk steken op een 1-1 gelijkspel.

Bayer Leverkusen - Schalke 04 1-1

Leverkusen won vier duels op rij en stak in prima vorm voorafgaand aan de wedstrijd tegen Schalke 04. Stevens heeft van zijn team echter een uitstekende vechtmachine gemaakt, die nog geen uitwedstrijd verloor onder zijn leiding. Ook zaterdag gebeurde dat niet. Via jongeling Kai Havertz kwam Bayer Leverkusen na een halfuur nog wel op voorsprong, maar Leverkusen kwam vervolgens slecht uit de kleedkamer. Guido Burgstaller kreeg al twee minuten na de pauze een vrije doortocht en profiteerde daarvan door simpel binnen te tikken. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de VAR keurde de goal alsnog goed. Het had vervolgens nog erger kunnen worden voor Leverkusen als Daniel Caligiuri een penalty had benut, maar hij faalde oog in oog met keeper Lukas Hradecky. Leverkusen staat nu vijfde, met 55 punten. Dat is evenveel als Borussia Mönchengladbach. Die ploeg heeft echter een iets beter doelsaldo.

1. FC Nürnberg - Borussia Mönchengladbach 0-4

Gladbach moet op de laatste speeldag op bezoek bij Borussia Dortmund en wist dus dat het zaterdag drie punten moest pakken om nog kans te houden op een Champions League-bewijs. Dat lukte de ploeg ook, want de uitwedstrijd tegen 1. FC Nürnberg ging gemakkelijk met 0-4 gewonnen. Thorgan Hazard was met een doelpunt en een assist wederom de grote man bij Die Fohlen. Gladbach heeft de vierde plaats nu in handen, maar heeft slechts twee doelpunten voor op Leverkusen dat dus evenveel punten heeft.

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3-0

Het Wolfsburg van Wout Weghorst had zaterdag de kans om zich ook in de strijd te mengen en ook op 55 punten te komen, maar maakte een lelijke misstap. Op visite bij nummer zestien VfB Stuttgart werd met liefst 3-0 verloren. Weghorst stond in de basis, maar kon het verschil dus niet maken. Wolfsburg staat nu zevende met 52 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen