Samenwerking tussen Ajax en Matusiwa stopt deze zomer

11 mei 2019, 18:14

Ajax ziet geen toekomst in Azor Matusiwa. De middenvelder heeft nog een contract tot 2020 in Amsterdam, maar mag in de zomer vertrekken. Dat heeft de huurling van De Graafschap te horen gekregen van zijn werkgever.

Matusiwa maakte in de winterstop de overstap naar De Graafschap en presteert daar uitstekend. Toch gaat Ajax geen beroep meer op hem doen, zo bevestigt hij tegenover Voetbal International. "Ik heb me volgens mij aardig op de kaart gezet bij De Graafschap. Als je dan hoort dat Ajax niet met je verder wil, denk je wel even: waarom? Ik denk namelijk dat ik wel goed genoeg ben en ik heb er alles aan gedaan, maar Ajax heeft ervoor gekozen om een nieuwe speler te halen (Razvan Marin, red.). Ze hebben daar natuurlijk heel veel geld en hebben helaas voor mij een andere keuze gemaakt", stelt hij.

De controlerende middenvelder wil niet bij de pakken neer gaan zitten en rekent nog op een mooie toekomst. De 21-jarige middenvelder wil het liefst naar een andere Eredivisie-club vertrekken. "Ik wil week in, week uit alles spelen op het hoogste niveau. Mijn voorkeur ligt wel echt in de Eredivisie, hopelijk kan ik bij een mooie subtopper aan de slag. Als het aan mij ligt komt er snel duidelijkheid. Ik ben iemand die graag weet waar hij aan toe is. Ik wil niet tot het laatste moment wachten. Ik hoop dat eind deze maand alles duidelijk is, zodat ik rustig op vakantie kan en daar niet continu bezig hoef te zijn met voetbal en mijn toekomst."

Matusiwa speelde dit seizoen tot dusver veertien Eredivisie-duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen