Ajax Vrouwen prolongeert dankzij goal in blessuretijd bekertitel

11 mei 2019, 22:17

Ajax Vrouwen heeft zaterdagavond voor het derde jaar op rij de bekertitel gewonnen. In de finale rekenden de Amsterdammers met enig geluk af met PEC Zwolle. De Zwollenaren kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Ajax kwam al snel op gelijke hoogte. Op het moment dat de finale de verlenging in leek te gaan, frommelde Vanity Lewerissa namens Ajax de 2-1 binnen.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen PEC Zwolle de leiding nam. Uit een lage voorzet van Leonie Vliek opende Maxime Bennink na zes minuten de score. Erg lang konden de Zwollenaren echter niet genieten van de voorsprong.  Een paar minuten na de 0-1 kwam Ajax op gelijke hoogte. Linda Bakker schoot uit de tegenaanval simpel raak nadat keeper Nienke Olthof te vroeg haar doel uit kwam.

Onlangs speelden PEC Zwolle en Ajax in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen met 0-0 gelijk. In het stadion van Excelsior, waar de bekerfinale werd gespeeld, hielden de teams elkaar ook in evenwicht. Na de twee vroege doelpunten was Ajax via Lewerissa dicht bij de voorsprong, maar het schot van de aanvaller spatte uiteen op de lat. PEC Zwolle stelde daar een afstandsschot van Bennink tegenover.

Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was Ajax tot twee keer toe de wedstrijd heel dicht bij de winnende goal, maar eerst werd een doelpunt van Ellen Jansen vanwege een overtreding afgekeurd en vervolgens miste Eshly Bakker één op één met Olthof. In de blessuretijd viel de 2-1 alsnog. Uit een hoekschop scoorde Lewerissa een frommeldoelpunt, waarmee ze haar ploeg de bekerwinst bezorgde.