Milan zet met zege in Florence concurrentie onder druk

11 mei 2019, 22:25

AC Milan mag na zaterdagavond blijven hopen op Champions League-voetbal. Door een 0-1 zege op Fiorentina is de Italiaanse grootmacht gestegen naar de vijfde plaats in de Serie A. Stadsgenoot Internazionale, dat vierde staat, heeft één punt meer. De aartsrivaal komt maandag nog wel in actie tegen Chievo Verona.

Om nog een kans te maken op Champions League-voetbal, mag Milan in de laatste wedstrijden van het seizoen geen fout meer maken. In Florence deden de Milanezen zaterdag goede zaken door de eerste van de laatste drie duels te winnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel tien minuten voor rust. Suso gaf vanaf de rechterflank een harde voorzet en Hakan Calhanoglu verlengde met zijn hoofd de bal, die in de lange hoek vloog.

Door de zege houdt de ploeg van trainer Gennaro Gattuso uitzicht op de derde en vierde plaats. Nummer drie Atalanta heeft drie punten meer, maar het onderling resultaat - dat in de Serie A boven het doelsaldo gaat - is in het voordeel van Milan. De club uit Milaan heeft ook nog concurrentie van AS Roma, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft en drie punten achter staat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen