'PSV winkelt opnieuw in Mexico, maar nu voor het vrouwenteam'

12 mei 2019, 10:36

PSV gaat zich versterken met Cecilia Santiago. De 24-jarige Mexicaanse keepster staat volgend seizoen onder de lat bij het vrouwenelftal van de Eindhovenaren. Zij komt over van Club América Femenil uit Mexico en volgt het voorbeeld van haar landgenoten Hirving Lozano en Érick Gutiérrez die al bij PSV rondlopen.

Dat meldt althans het Eindhovens Dagblad. Santiago is de vaste doelvrouw van het nationale team van Mexico en speelde eerder in haar carrière in de Verenigde Staten en op Cyprus. Bij PSV moet zij de opvolger worden van Cassie Miller. Gisteren maakte PSV bekend dat de Amerikaanse keepster heeft besloten haar contract niet te verlengen en na anderhalf seizoen te vertrekken.

Met Santiago in het elftal hopen de vrouwen van PSV volgend seizoen een gooi te doen naar het landskampioenschap. Dit seizoen maakten de Eindhovenaren daar een goede kans op, want in de reguliere competitie eindigden zij op de eerste plaats. Er moesten echter nog play-offs gespeeld worden om de kampioen te bepalen en daarin ging het mis voor PSV. Door nipte nederlagen tegen Ajax (0-1) en FC Twente (2-3) eindigde PSV in de kampioensgroep als derde. FC Twente pakte uiteindelijk de titel.

Lees ookFC Twente Vrouwen kampioen na zege op PSV

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen