De Jong: "Te veel wedstrijden gehad waarin we te slordig waren"

12 mei 2019, 17:06

Luuk de Jong realiseert zich na de 0-1 nederlaag tegen AZ dat Ajax de landstitel gaat winnen. PSV kan op de laatste speeldag nog in punten gelijk komen met de grote concurrent, maar legt het dan op doelsaldo hoogstwaarschijnlijk alsnog af. Vanzelfsprekend baalt De Jong flink van het mislopen van het kampioenschap.

"Veertien doelpunten goedmaken gaat nooit meer gebeuren, dus je kunt wel zeggen dat Ajax zo goed als zeker kampioen is", aldus De Jong in gesprek met FOX Sports. De aanvoerder erkent dat het bij PSV in de tweede seizoenshelft stroever liep dan voor de winterstop. "Het was niet altijd even goed, maar we hebben altijd met z'n allen gevochten. Helaas was het niet goed vandaag."

De nederlaag tegen AZ heeft PSV aan zichzelf te wijten, vindt De Jong. "De eerste helft was te slordig. We kregen wel een paar goede kansen, maar die gaan er dan net niet in. In zulke wedstrijden moeten die zitten", stelt de captain. "Het is tekenend voor de wedstrijd dat we niet vast genoeg waren en te veel balverlies leden. Dat gebeurde ook bij die goal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen