Ten Hag viert titel nog niet en prijst mentale weerbaarheid Ajax

12 mei 2019, 17:25

Erik ten Hag wil de huid niet verkopen voor de beer is geschoten. Ajax is na speelronde 33 zo goed als zeker van de landstitel, maar de trainer van de Amsterdammers gaat pas feest vieren als het kampioenschap definitief binnen is. "We moeten nog een wedstrijd spelen, die moeten we tot een goed einde brengen", zegt Ten Hag na de 4-1 overwinning op FC Utrecht.

Terwijl Ajax zondagmiddag won, ging PSV met 1-0 onderuit tegen AZ. Daardoor zijn de Amsterdammers officieus kampioen. "Het is bijna binnen, ja. Maar we vieren het pas als het echt binnen. Dit is zeker een voorschot, want het verschil in aantal goals is heel groot. Dit is geweldig", aldus Ten Hag in gesprek met de NOS. "Dit mag niet meer verkeerd gaan en dat gaat ook niet gebeuren. Woensdag wordt onze kampioenswedstrijd, dan moeten we het voltrekken."

Ajax kwam in de Johan Cruijff ArenA al na een halve minuut op achterstand. Dat was voor de Amsterdammers een nieuwe klap na de wrede, midweekse uitschakeling in de Champions League. "Ik moet het team een heel groot compliment maken. Als je na woensdag binnen de minuut met 1-0 achter komt en dan zó kunt reageren, dan is dat fantastisch. Er zat zoveel motivatie in om de wedstrijd te winnen, het kon eigenlijk niet verkeerd gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen