Van Bommel zet titel uit hoofd en vindt Ajax de terechte kampioen

12 mei 2019, 17:50

Net als Luuk de Jong beseft Mark van Bommel dat de titelrace een gelopen koers is. PSV ging zondagmiddag met 1-0 onderuit tegen AZ, terwijl Ajax ruim won van FC Utrecht (4-1). Hoewel Ajax nog niet officieel kampioen is, feliciteert Van Bommel de rivaal alvast.

"Je moet realistisch zijn, we gaan ze niet meer inhalen", zegt Van Bommel tegen FOX Sports. De Eindhovenaren staan met nog één speelronde te gaan drie punten achter op Ajax, dat een veel beter doelsaldo heeft. "Ja, Ajax is de terechte kampioen. Als je kampioen wordt, ben je de terechte kampioen."

PSV was voor de winterstop nagenoeg ongenaakbaar, maar was in de tweede seizoenshelft in mindere doen. "Ik heb geen zin om het hele seizoen nu te bespreken. Je hebt tachtig punten en wordt tweede, dat is dus te weinig", stelt Van Bommel, die vervolgens toch uit de doeken doet waar hij denkt dat PSV het heeft laten liggen. "Tegen Emmen en Ajax. Voornamelijk in Amsterdam. Daar gaven we één kans weg, de goal van Neres. Voor de rest hadden we volledige controle. Met 1-1 tegen tien man hadden we het moeten afmaken."

Lees ook: De Jong: "Te veel wedstrijden gehad waarin we te slordig waren"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen