Man City viert titel na nek-aan-nek-race met Liverpool

12 mei 2019, 17:55

De bloedstollende titelrace in de Premier League is zondag op de slotdag in het voordeel van Manchester City beslist. De regerend kampioen kwam met 1-0 achter bij Brighton & Hove Albion, maar zegevierde in de kampioenswedstrijd toch eenvoudig met 4-1. Liverpool won eveneens, met 1-0 van Wolverhampton Wanderers, en grijpt ondanks het bizarre aantal van 97 punten dus naast het kampioenschap.

Brighton - Manchester City 1-4

Manchester City wist dat het bij een zege bij laagvlieger Brighton wederom kampioen zou zijn, maar kende een beroerde start. Uit een hoekschop kopte Glenn Murray na 27 minuten raak namens Brighton. Lang bleef die stand echter niet op het bord staan. Een minuut later zorgde Sergio Agüero namelijk al voor de gelijkmaker. De Argentijn schoot droog en hard raak in de korte hoek. Aymeric Laporte kopte tien minuten later raak uit een corner, waardoor City de belangrijke voorsprong te pakken had. Hij werd vrijgelaten door Murray en kopte knap raak. Na de pauze was het verzet van Brighton, waar Alireza Jahanbakhsh in de basis stond helemaal gebroken. Via een knappe knal van Riyad Mahrez en een puike vrije trap van Ilkay Gündogan liep het vervolgens uit naar 1-4. Het feest kon daardoor gevierd worden in het uitvak van Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola eindigt op 98 punten en heeft naast de titel ook de FA Cup en de League Cup gewonnen.

Liverpool - Wolverhampton 2-0

Even was er de hoop op Anfield Road toen Manchester City op achterstand kwam. Kort voordat dat gebeurde, brak Liverpool de ban tegen The Wolves. Sadio Mané werkte van dichtbij binnen en maakte zijn 21ste van het seizoen. Bij Liverpool stonden Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, net als Divock Origi. De spits miste in de tweede helft een grote kans met een knappe volley, maar dat deerde Liverpool niet. Mané zorgde er niet veel later namelijk voor dat Liverpool de zege veiligstelde door de 2-0 te maken. De Senegalees eindigt dus op 22 doelpunten, net als teamgenoot Mohamed Salah. Genoeg voor de titel was het dus niet voor Liverpool, maar de volle focus kan nu op de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur.

Subtoppers spelen merkwaardige slotduels

Achter de machtige top-twee van de Premier League vielen op de slotdag uiteraard ook de beslissingen. Chelsea speelde kleurloos met 0-0 gelijk bij Leicester City, maar dat was wel voldoende om de derde plek veilig te stellen. Tottenham Hotspur had nog langszij kunnen komen, maar bleef steken op een 2-2 gelijkspel thuis tegen Everton. Tottenham is daardoor vierde geworden, met een punt minder dan Chelsea.

De vijfde plaats is een prooi geworden voor Arsenal. De formatie van Unai Emery hield zondag wederom niet de nul in een uitwedstrijd, dat lukte pas één keer dit seizoen in de competitie, maar won wel met 1-3 bij Burnley. Pierre-Emerick Aubameyang maakte twee goals en is samen met Salah en Mané topscorer van de Premier League geworden. Manchester United eindigt als zesde en sloot het seizoen dramatisch af met een 0-2 nederlaag tegen degradant Cardiff City.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen