Van Persie neemt met goed gevoel afscheid: "Ik heb genoten"

12 mei 2019, 18:24

De imposante carrière van Robin van Persie (35) is definitief ten einde. Zondag speelde de aanvaller zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord, tijdens het met 0-2 verloren duel met ADO Den Haag. Hij bedankte de fans na de wedstrijd in zijn speech.

Van Persie keerde in 2018 terug op het oude nest. "Mijn doel was om jullie blij te maken", zei Van Persie na de wedstrijd tegen ADO. "Hopelijk is dat gelukt. Ik heb echt genoten, bedankt daarvoor." De topscorer aller tijden werd door de KNVB in het zonnetje gezet met een gouden schaal, die hij kreeg uit handen van Marco van Basten. "Robin heeft ons elke week verwend, een stukje magie houdt nu op. Dat is spijtig en jammer. We hebben met z'n allen enorm van hem genoten", zei Van Basten.

Dat Van Persie uit handen van de oud-spits een prijs kreeg, deed hem veel. "Marco was mijn jeugdheld en gaf mij de kans in Oranje. Hij is in mijn ogen een van de beste spelers die we hebben gehad, samen met Johan Cruijff en Ruud Gullit. En ook met de bondscoach die hier staat", zei Van Persie, doelend op Ronald Koeman. Ook de bondscoach was gekomen om Van Persie een fraai afscheid te geven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen