Klopp is sportief en berust in mislopen van Premier League-titel

12 mei 2019, 20:20

Echt teleurgesteld kan Jürgen Klopp niet zijn over het Premier League-seizoen van Liverpool. Zijn ploeg won zondag met 2-0 van Wolverhampton Wanderers, maar moet de titel toch aan Manchester City laten. Dat team won met 1-4 bij Brighton & Hove Albion en is kampioen geworden met 98 punten.

Liverpool was niet veel minder en sluit het seizoen af met 97 punten. Opmerkelijk is dat de ploeg dit seizoen slechts één keer verloor, op bezoek bij Manchester City. "We hebben er alles aan gedaan", concludeerde Klopp na het laatste competitieduel tegenover de BBC. Klopp weet dat het onvoorstelbaar is om met 97 punten niét kampioen te worden. "We wilden geschiedenis schrijven en dat hebben we gedaan. "We hebben een enorme stap vooruit gezet dit seizoen. De spelers hebben hun grenzen verlegd en daar hou ik van. We blijven vooruitgang boeken. Dit was de eerste stap."

Klopp kan nauwelijks iets aanmerken op wat zijn spelers en staf dit seizoen hebben neergezet. "Het was een heel speciaal seizoen, beter dan toen ik met Dortmund de Duitse titel pakte. We hebben er alles aan gedaan, maar we kunnen er niet omheen dat er één ploeg beter was dan wij." Het seizoen was lang en zwaar, maar we waren altijd competitief. Manchester City heeft zoveel punten gehaald omdat wij dat ook deden. In twee seizoenen pakken zij 198 punten. Dat is bijzonder te noemen."

Liverpool heeft nog wel de kans op een geweldige prijs. Het speelt op 1 juni de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen