Sevilla heeft wonder nodig, Cillessen wint met FC Barcelona

12 mei 2019, 20:29

Het Sevilla van Quincy Promes lijkt Champions League-voetbal op zijn buik te kunnen schrijven. De Zuid-Spaanse club speelde zondagavond met 1-1 gelijk tegen Atlético Madrid en heeft een klein mirakel nodig om nog in de top vier van de Primera División te eindigen. FC Barcelona, met Jasper Cillessen onder de lat, herstelde zich van het debacle op Anfield door met 2-0 te winnen van Getafe. Real Madrid liep op bezoek bij Real Sociedad (3-1) tegen de elfde competitienederlaag aan.

Atlético Madrid - Sevilla 1-1

Sevilla lijkt zich op te kunnen maken voor weer een seizoen Europa League-voetbal. De Zuid-Spaanse club had zondagavond eigenlijk moeten winnen om in de buurt van de concurrentie te blijven, maar speelde met 1-1 gelijk tegen Atlético Madrid. Koke opende na een halfuur de score, Pablo Sarabia tekende na rust voor de gelijkmaker.

Door de remise blijft Sevilla steken op de zesde plek met een achterstand van drie punten op nummers vier en vijf Valencia en Getafe. De ploeg van trainer Joaquin Caparros staat nu twee punten achter op de concurrentie, maar legt het op onderling resultaat af tegen beide ploegen. Omdat in Spanje onderling resultaat boven doelsaldo gaat, is een Champions League-ticket alleen haalbaar als Sevilla op de laatste speeldag wint en de andere twee ploegen verliezen. Valencia, dat met 3-1 won van Deportivo Alavés, is de nieuwe nummer vier en de Spaanse competitie en heeft zodoende de beste papieren om het vierde en laatste Champions League-ticket te veroveren.

FC Barcelona - Getafe 2-0

Na het echec in de Champions League was het voor FC Barcelona zaak om tegen Getafe weer vertrouwen te tanken. De Catalanen hebben de landstitel al veiliggesteld en spelen in de competitie zodoende nergens meer voor, maar hopen aan het einde van de maand nog wel de dubbel te winnen. Op 25 mei neemt Barcelona het in de finale van de Copa del Rey namelijk op tegen Valencia.

Cillessen zal - in principe - keepen in de bekerfinale en mocht zondagavond tegen Getafe ook starten. De doelman, die in verband wordt gebracht met een overstap naar de Portugese competitie, hield in Camp Nou zijn doel schoon. Omdat Arturo Vidal vijf minuten voor rust de 1-0 maakte en Mauro Arambarri vlak voor tijd per ongeluk zijn eigen doelman verschalkte, won de Spaans kampioen van de stuntploeg.

Real Sociedad - Real Madrid 3-1

Het liefst zou Zinedine Zidane alvast beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar de Franse trainer moet het tot de zomerstop nog heel even uitzingen. De Madrilenen zijn de laatste tijd - net als eigenlijk het hele seizoen - niet in goeden doen en leden zondagavond voor de vierde keer in zeven wedstrijden tijd puntenverlies. Op bezoek bij Real Sociedad verloor de Madrileense club met 3-1.

De wedstrijd begon nog niet eens zo slecht voor Real Madrid, dat na zes minuten op voorsprong kwam door een goal van Brahim Diaz. Via Mikel Merino kwam Real Sociedad op gelijke hoogte, waarna Madrid-verdediger Vallejo een directe rode kaart kreeg. Het tiental van Zidane hield na rust geen stand en moest twee doelpunten slikken: Joseba Zaldúa zette de thuisploeg op voorsprong, Ander Barrenetxea verdubbelde de marge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen