Brighton ontslaat Hughton na 4,5 jaar door slecht seizoen

13 mei 2019, 10:47

Jürgen Locadia en Davy Pröpper hebben hun trainer Chris Hughton per direct zien vertrekken bij Brighton & Hove Albion. De oefenmeester werd maandag ontslagen bij de Engelse club, die dit seizoen tegenvallend presteerde en met pijn en moeite in de Premier League bleef. Ook assistent-coach Paul Trollope is vertrokken.

De zestigjarige oefenmeester is al sinds 2014 in dienst bij Brighton, met wie hij in 2017 naar de Premier League promoveerde. Vorig seizoen hield hij zich knap staande op het hoogste niveau in Engeland, maar deze jaargang ging het een stuk minder. Met de komst van Alireza Jahanbakhsh, Yves Bissouma, Bernardo, Martín Montoya en vele anderen werden er wel miljoenen uitgegeven, maar uiteindelijk met (te) weinig resultaat.

"Dit is een van de moeilijkste beslissingen die ik heb moeten nemen als voorzitter van Brighton, maar we hebben een moeilijke tweede seizoenshelft gehad", liet voorzitter Tony Bloem weten. Daarin zakte Brighton af van de tiende plaats naar de absolute degradatie-zone, waarin het ontsnapte omdat ook Cardiff City niet meer won in de laatste weken. "Ik heb nu het gevoel dat het tijd is voor verandering."

Wel liet hij Hughton het seizoen afmaken. "Hij wordt voor altijd gezien als een van de beste managers van de club. Hij heeft uitstekend werk verricht: gepromoveerd en de club voor de Premier League behouden. Hij zal hier altijd met veel respect worden ontvangen", aldus Bloem. Eerder was Hughton onder andere werkzaam bij Norwich City, Newcastle United en Birmingham City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen