Moniz positief: "Maar verdedigend maken we zoveel fouten"

13 mei 2019, 16:10

De spectaculaire 4-5 overwinning op Heracles Almelo zorgt voor tevredenheid bij Excelsior, maar ook voor hoofdbrekens. Trainer Ricardo Moniz is blij dat zijn ploeg het druk zetten en het aanvallende voetbal beter onder de knie krijgt, maar maakt zich wel zorgen over het verdedigende deel.

Excelsior pakte dus drie punten en passeerde De Graafschap. De ploeg uit Rotterdam staat nu zestiende, maar kan de play-offs op de laatste speeldag tegen AZ al niet meer ontlopen. Moniz richt het vizier dan ook alvast op komende zondag, als Excelsior aan de play-offs begint. "We houden er rekening mee en ontlasten enkele spelers woensdag met het oog op zondag. Het kan zijn dat we woensdag lichte aanpassingen doen", zegt Moniz tegen RTV Rijnmond. In het feit dat spelers meer pijntjes krijgen als het seizoenseinde nadert, gelooft de coach niet. "Dat is volledig onzin."

Moniz is tevreden met de ruime winst op Heracles, maar ziet ook tal van verbeterpunten. "Het is absoluut goed voor het vertrouwen, maar ik ben er wel boos over dat we vier goals weggeven. We moeten tegen AZ verder in dezelfde flow en het publiek iets bieden met een aanvallende stijl. Alleen verdedigend worden er bij ons zoveel fouten gemaakt, dat je op de bank met het idee zit dat het elk moment kan gebeuren. Dat moet eruit. Toch ben ik trots op de spelers en de fans. Het glas is niet halfvol maar nu driekwart vol."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen