Speler van de Week: Ziyech van persona non grata naar lieveling

13 mei 2019, 16:31

Dat Hakim Ziyech zondag min of meer het middelpunt van de Ajax-vreugde was, leek pakweg een jaar geleden vrijwel ondenkbaar. De aanvallende middenvelder werd in de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen geregeld uitgefloten en wilde weg uit Amsterdam. Het sentiment rond de Marokkaan is inmiddels compleet veranderd. Zijn goede spel tegen FC Utrecht (4-1) levert hem de titel Speler van de Week van FCUpdate.nl op.

Een jaar geleden ging Ziyech door een diep dal bij Ajax. De spelmaker werd geregeld uitgefloten en kreeg vanaf de tribune liedjes als 'Ziyech rot op!' naar zijn hoofd geslingerd. Het deed hem wel degelijk iets, zo bleek onder meer in februari 2018. Na een doelpunt tegen NAC Breda haalde hij zijn gram door met zijn handen het praatgebaar te maken naar de tribunes. Met Ajax werd Ziyech vervolgens geen kampioen en dus leek een zomerse transfer een zekerheid.

AS Roma meldde zich in Amsterdam, maar daar had Ziyech geen goed gevoel bij. Verder bleef het opmerkelijk rustig in de Johan Cruijff ArenA wat betreft de interesse in de Marokkaan. Het teleurstellende WK met zijn land had daar ongetwijfeld ook mee te maken. Omdat de clubs uitbleven, besloot Ziyech een nieuw, verbeterd contract te tekenen bij Ajax. Tegen ieders verwachting.

Het typeert de aanvallende middenvelder. Niet opgeven, maar vechten en doorgaan. Zijn goede spel in dit seizoen zorgde ervoor dat het sentiment compleet draaide. In de Champions League blonk hij uit met thuisgoals tegen Juventus en Real Madrid waarmee hij de Johan Cruijff ArenA in extase bracht. De Ajax-fans hebben de frêle spelmaker compleet omarmd. Sterker nog: hij is inmiddels de grote publiekslieveling en dat heeft hij volledig zelf afgedwongen.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen