'Man City mogelijk gestraft met jaar zonder CL-voetbal'

13 mei 2019, 23:24   Bijgewerkt: 14 mei 2019, 00:18

De vreugde was zondag immens toen Manchester City de tweede landstitel op rij in de wacht sleepte, maar het is nog maar de vraag hoe lang de vreugde zal duren. Volgens The New York Times dreigt er namelijk een zware straf vanuit de UEFA voor het niet nakomen van de regels van het Financial Fair Play. De kans bestaat dat de topclub voor een jaar wordt uitgesloten van Europees voetbal.

Het dagblad bericht maandag dat Manchester City meermaals de regels van de UEFA heeft gebroken. De controlecommissie, die onderzoek doet bij clubs waar iets niet in de haak is, is twee weken geleden bijeen gekomen in het Zwitserse Nyon om het onderzoek af te ronden. Yves Leterme, hoofd van de commissie, is vervolgens de man die de knoop moet doorhakken.

Mocht Manchester City inderdaad schuldig worden bevonden voor het niet nakomen van de Europese regels, dan kan het orgaan Manchester City straffen door de club een jaar uit te sluiten van Europees voetbal. In dat geval schuift het Champions League-ticket door naar Arsenal, dat als nummer vijf van de Premier League net naast de Champions League heeft gegrepen. The Gunners spelen echter nog de Europa League-finale en bij winst zijn de Londenaren zeker van deelname aan het miljardenbal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen