De Graafschap wil geen feestmaal zijn in kampioensduel Ajax

14 mei 2019, 09:52

Ajax wordt woensdag op De Vijverberg landskampioen, tenzij er op de laatste speeldag nog heel gekke dingen gebeuren. De Graafschap dreigt het feestmaal te worden van de Ajacieden, die de titel extra glans kunnen geven door een doelpuntenrecord uit 1967 uit de boeken te schieten. Dan moet de ploeg van Erik ten Hag nog acht keer scoren.

Lukt dat, dan brengt Ajax het seizoensaantal op 122 doelpunten. Youssef El Jebli wil echter voorkomen dat De Graafschap, dat hoe dan ook de nacompetitie ingaat, speelbal van de Amsterdammers wordt. "Hoewel er tegen Ajax niets op het spel staat, zijn dit mooie wedstrijden om te spelen. Voor hen is het een feestduel. Maar wij zijn niet van plan om mee te werken aan een doelpuntenfestijn. We willen met een goed gevoel de nacompetitie in", zegt hij tegen De Gelderlander.

Het vertrouwen is broos bij De Graafschap na de 6-1 nederlaag tegen Vitesse. "We gaven de doelpunten zó gemakkelijk weg", stelt El Jebli. "We hielpen elkaar niet meer. Maar wij moeten na een tegengoal juist onze schouders eronder zetten en bikkelen. Nooit opgeven. Dat is de enige manier om het te redden. Misschien kwam de nederlaag wel op het juiste moment. Iedereen moet ervan doordrongen zijn dat dit ons niet nog een keer mag overkomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen