Te dure Hyballa niet aan de slag bij De Graafschap

14 mei 2019, 13:50

Peter Hyballa wordt niet de opvolger van Henk de Jong als hoofdtrainer van De Graafschap. De Superboeren moeten een flink bedrag tafel leggen om de Duitse oefenmeester over te nemen van het Slowaakse DAC. "Maar die afkoopsom is voor ons te hoog", aldus manager voetbal Peter Hofstede.

De voormalig trainer van NEC werd onlangs door De Graafschap gepolst en zat ook al om tafel met de Eredivisionist. Hyballa ligt echter nog vast in Slowakije. "Hij heeft daar nog een jaar contract en we moesten dus een afkoopsom betalen. Dat gaat echter om tonnen en dat kunnen en willen we niet betalen", is Hofstede duidelijk tegenover Omroep Gelderland. Hyballa paste goed in het profielschets van De Graafschap. "We moeten nu doorschakelen."

Komende zomer neemt De Graafschap afscheid van hoofdtrainer De Jong en assistent-trainer Sandor van der Heide, die terugkeren bij SC Cambuur. De club uit Doetinchem hoopt zich de komende weken te handhaven in de Eredivisie. Na het thuisduel met Ajax begint De Graafschap op 16 mei aan de play-offs, waarin het twee rondes moet zien te overleven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen