Silooy reikt kampioensschaal uit aan Ajax in Doetinchem

14 mei 2019, 17:39

Sonny Silooy reikt woensdagavond de kampioenschaal uit aan Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt als de Amsterdammers definitief de titel in de Eredivisie pakken, dat melden diverse media. Algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB zal met de officiële schaal op De Vijverberg verschijnen.

Oud-verdediger Silooy maakte zijn debuut als speler bij Ajax in 1981 en speelde in eerste instantie ruim 150 wedstrijden voor de club. Later kwamen daar nog eens ruim 100 wedstrijden bij toen Silooy in 1989 terugkeerde. Met Ajax won hij onder meer zeven landstitels, vier bekers en werd de Champions League, de Wereldbeker, de Europa Cup 2 en de UEFA Cup gewonnen.

Silooy sloot zijn carrière als speler af bij De Graafschap en dat is morgen de tegenstander van Ajax in hun kampioenswedstrijd. Ajax heeft aan een gelijkspel genoeg om de titel veilig te stellen, maar zou zich in het slechtste geval ook een nederlaag kunnen permitteren vanwege het veel betere doelsaldo ten opzichte van concurrent PSV. De Eindhovenaren spelen morgen thuis tegen Heracles Almelo. Voor de zekerheid gaat de KNVB ook daar met een schaal naartoe, voor het geval Ajax op bizarre wijze de titel toch nog uit handen laat glippen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen