Van Bommel hoopt dat De Jong Tadic verslaat op topscorerslijst

14 mei 2019, 19:33   Bijgewerkt: 15 mei 2019, 00:33

Mark van Bommel hoopt dat Luuk de Jong zich morgen kroont tot topscorer van de Eredivisie en zo PSV toch nog een kleine prijs kan bezorgen. De spits van de Eindhovenaren moet in dat geval Ajacied Dušan Tadic op de laatste speeldag achter zich laten.

De Jong legde tot dusver 28 treffers in het net. Afgelopen zondag kwam de spits logischerwijs niet tot scoren, omdat PSV met 1-0 onderuitging tegen AZ. De nummer twee op de topscorerslijst, Tadic, wist tegen FC Utrecht (4-1 winst) twee keer te scoren en bracht zo het gat met De Jong terug tot twee doelpunten. Van Bommel heeft er vertrouwen in dat De Jong op de eerste positie blijft staan en de titel pakt. "Die moet hij gewoon halen, hij staat bovenaan. Luuk heeft een goed seizoen gedraaid, het zou mooi zijn als hij de dertig haalt", aldus de trainer op de officiële clubsite.

De mogelijke topscorerstitel voor De Jong betekent volgens de PSV-coach echter niet dat de andere spelers van PSV er negentig minuten lang alleen maar voor moeten zorgen dat De Jong kan scoren. "Als iemand anders er beter voor staat, moet je de bal aan diegene geven." Van Bommel hoopt vooral het seizoen positief te eindigen voor de fans, ondanks dat PSV de titel en de beker aan rivaal Ajax moest laten. "Het publiek is er elke wedstrijd geweest en is achter ons gaan staan. We moeten het seizoen goed afsluiten."

Lees ookVan Bommel loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen