KNVB waarschuwt: oplichting rond kaartjes Johan Cruijff Schaal

14 mei 2019, 19:24

De KNVB waarschuwt amateurclubs in Nederland voor oplichtingspraktijken met kaartjes voor de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV van zondag 28 juli. De voetbalbond kondigt ook aan aangifte te gaan doen in deze zaak.

Amateurclubs krijgen volgens de bond een mail waarin zij door de KNVB worden uitgenodigd om de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal te komen bekijken. De clubs ontvangen 'toegangsbewijzen' en er is gezorgd voor een busreis en lunchpakket. Als de club op de uitnodiging ingaat, volgt volgens de KNVB een verzoek om een offerte te betalen. Dit verzoek kan per mail of telefonisch worden gedaan. De bond waarschuwt niet op het voorstel in te gaan en niet te betalen.

Er is sprake van fraude, staat te lezen op de site van de KNVB. Het mailadres waarmee de uitnodigingen zijn verstuurd klopt niet. De KNVB heeft één van de oplichtingsbrieven gepubliceerd en de oplettende lezer ziet dat daar ook de verkeerde datum van de wedstrijd staat. Er zijn meerdere meldingen in Zeist binnengekomen van clubs die door de onbekende partij zijn benaderd. "Helaas kunnen wij dit soort praktijken niet voorkomen", stelt de bond. Zij gaan aangifte doen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen