El Ghazi houdt met Aston Villa zicht op Premier League na thriller

15 mei 2019, 09:24

Aston Villa heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. In een ware thriller werd na verlenging en strafschoppen afgerekend met West Bromwich Albion. Onze landgenoot Anwar El Ghazi maakt dus nog steeds kans om met Villa naar het hoogste niveau terug te keren.

Vooraf lagen de kaarten het beste voor Aston Villa, dat afgelopen zaterdag in eigen huis met 2-1 won. Net als toen stond El Ghazi ook vanavond in de basis. Hij moest toezien hoe Craig Dawson na een half uur een lange inworp van Mason Holgate uiteindelijk tot doelpunt promoveerde en West Brom zo op 1-0 zette. De stand was daarmee precies gelijk, want in deze play-offs tellen de uitdoelpunten niet dubbel.

Lees ookAston Villa begint goed aan play-offs om promotie naar Premier League

Rood en penalty's 

De wedstrijd veranderde in een vechtpot, zoals niet ongebruikelijk is op het tweede niveau in Engeland. West Brom, dat vorig seizoen uit de Premier League degradeerde, kwam net als zaterdag met tien man te staan. Toen was het aanvaller Dwight Gayle die met rood moest inrukken, dit keer was het de ervaren Chris Brunt die twee keer geel en dus rood kreeg. Al had zijn eerste gele kaart ook direct rood kunnen zijn.

De rode kaart viel tien minuten voor tijd en Aston Villa ging daarna nog op jacht naar een late zege, maar deze kwam er niet. In de verlenging wilde Villa het doelpunt maken en West Brom verdedigde met z'n tienen de voorsprong en mikte op geluk in de penaltyserie. El Ghazi werd in de velenging naar de kant gehaald. De door West Brom gewenste penaltyserie kwam er ook, maar het verliep dramatisch voor de thuisploeg. Villa-doelman Jed Steer was de held door de eerste twee strafschoppen van West Brom te stoppen.

Zak geld

Omdat Villa zelf in de rest van de serie slechts één keer faalde, gaan zij naar de finale op Wembley. De tegenstander wordt Leeds United of Derby County. Zij spelen morgen hun tweede halve finale. Leeds won de eerste wedstrijd met 0-1 en kan dus thuis een finaleplek veiligstellen. De winnaar van de finale, die op maandag 27 mei wordt gespeeld, krijgt een ticket voor de Premier League van volgend seizoen en een grote zak geld. Eerder promoveerden Norwich City en Sheffield United al rechtstreeks naar het hoogste niveau. Aston Villa degradeerde in 2016 uit de Premier League en verloor vorig jaar de finale van de play-offs tegen Fulham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen