Gisteren gemist: Griezmann vertrekt en De Jong tegen Tadic

15 mei 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 15 mei.

Goodbye Griezmann

Na vijf jaar komt er een einde aan het dienstverband van Antoine Griezmann bij Atlético Madrid. De Franse aanvaller van de nummer twee van Spanje heeft aangegeven na dit seizoen te vertrekken. Zijn volgende club is nog niet bekend, maar er zijn veel geruchten over een transfer naar FC Barcelona. In een videoboodschap bedankt Griezmann zijn club Atlético en hun fans. 

Frieze Ferdy... 

De kans is groot dat Ferdy Druijf volgend seizoen in de Eredivisie te bewonderen is. De spits die op dit moment door AZ is verhuurd aan NEC staat in de belangstelling van sc Heerenveen. Bij de Friezen moet Druijf de opvolger worden van Sam Lammers, die zo goed als zeker terugkeert naar PSV. Heerenveen wil hem nog wel een jaar huren, maar acht die kans klein. Druijf is de topscorer van de Eerste Divisie. 

Druiven zuur voor NEC

Met NEC gaat Druijf in ieder geval niet de Eredivisie in. Voor de Nijmegenaren waren de druiven zuur. RKC Waalwijk heeft namelijk ten koste van NEC de halve finales van de play-offs bereikt. Na de 2-0 in Nijmegen moest het minimaal twee keer scoren voor een verlenging. Dylan Seys, Stijn Spierings en Mario Bilate zorgden met hun goals echter voor het wonder van Waalwijk en een plek in de halve finale. NEC moet dus nog een jaar wachten op de terugkeer naar de Eredivisie en de reacties waren na afloop dan ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350396/bruijn-slacht-eigen-nec-af-het-was-gewoon-niks/,_blank,niet mals]. 

Flevolands foutenfestival

Naast NEC zit ook voor Almere City de play-offs om promotie/degradatie er alweer op. De nummer zeven van het reguliere seizoen begon met een 2-2 'voorsprong' aan het thuisduel met SC Cambuur, dat echter in het zadel werd geholpen door Almere-doelman Agil Etemadi. De Iraniër gaf binnen twintig minuten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350401/almere-city-komt-blunders-etemadi-niet-te-boven-cambuur-door/,_blank,twee doelpunten weg] en Almere City kwam niet verder dan de 1-2 van Niek Vossebelt. Cambuur mag zich nu hoogstwaarschijnlijk opmaken voor een pikant treffen met De Graafschap, de huidige werkgever van de nieuwe trainer Henk de Jong.

De Jong vs Tadic

Mark van Bommel hoopt dat Luuk de Jong zich vanavond kroont tot topscorer van de Eredivisie en zo PSV toch nog een kleine prijs kan bezorgen dit seizoen. De spits van de Eindhovenaren moet in dat geval Ajacied Dušan Tadic op de laatste speeldag achter zich laten. Het verschil tussen beide aanvallers is maar twee doelpunten. De spanning in de top is dus toch nog ergens aanwezig. 

Pech voor Pedersen

En vervelend nieuws bij FC Emmen. De club maakte dinsdagavond namelijk bekend dat spits Nicklas Pedersen per direct zijn voetballoopbaan heeft beëindigd. Dit is gebeurd op advies van zijn dokter, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De spits speelde sinds deze zomer in Emmen en had onder meer een groot aandeel in de titelstrijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen