Mazraoui geniet: "Een jaar geleden kende niemand me"

15 mei 2019, 15:49

Het team van Ajax bestaat uit enkele toptalenten die al jarenlang bewierookt worden, maar de weg van Noussair Mazraoui naar de top had meer hobbels. In de jeugd van Ajax viel de rechtsachter niet echt op en dat hij nu een belangrijke schakel is in het eerste, doet hem veel.

De 21-jarige rechtsachter debuteerde in februari 2018 in Ajax 1 en werd daarna snel een belangrijke en gewaardeerde kracht. ''Het is zo snel gegaan, dat het voor mijzelf ook nauwelijks te bevatten is", vertelt hij op de website van zijn club. ''Een jaar geleden kende niemand me en in korte tijd had iedereen opeens een mening over me. Dat vond ik moeilijk. Ik heb veel op voetbalsites gekeken om te lezen wat over me werd geschreven. Ik werd er niet gelukkiger van en ging aan mezelf twijfelen. Dus besloot ik ermee te stoppen, want aan al die meningen heb ik uiteindelijk niets.''

Mazraoui won met Ajax dit seizoen de beker en gaat vanavond (woensdag) normaliter ook de titel pakken. ''Prijzen winnen met Ajax 1 is geweldig. Vooral omdat ik uit de jeugdopleiding van Ajax kom. Als klein jongetje zag ik Ajax prijzen winnen en dat ik dat nu zelf meemaak, is zo mooi'', zegt de verdediger. Mazraoui kan met Ajax vanavond de titel grijpen op bezoek bij de De Graafschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen